Maria-Riitta Mällinen

Ehdolla eduskuntaan Lapista numerolla 22

Mällinen hakee jatkokautta Lapin Sosialidemokraattisen piirin puheenjohtajana

Jokivarsien Sosialidemokraatit Valo ry esittää Maria-Riitta Mällistä Lapin Sosialidemokraattisen piirin puheenjohtajaksi kaudelle 2022-2023. 35-vuotias Mällinen valittiin Lapin demarien puheenjohtajaksi kaksi vuotta sitten.

“Maria-Riitta on vasta aloittanut työnsä Lapin demareiden johdossa. Lapin sosialidemokraattisessa piirissä tarvitaan pitkäjänteistä, kaikki alueet ja kolkat huomioon ottavaa politiikkaa”, Jokivarsien Sosialidemokraatit Valon varapuheenjohtaja Eeva-Maija Väisänen toteaa ja jatkaa: “Maria-Riitta on juuri oikea henkilö jatkamaan tätä työtä. Hän on tasapuolinen, asioihin perehtyvä ja kuuntelee erilaisia näkökantoja, hän on demokraattinen johtaja”.

Maria-Riitta itse kommentoi kulunutta kaksivuotiskautta ja jatkosuunnitelmia: “Olen viihtynyt hyvin lappilaisten edunvalvojana ja innostajana, vaikka korona-aika on tuonut arkeen haasteita. Puheenjohtaja kantaa aina kokonaisvastuuta piirin toiminnasta ja esimerkiksi vaaleista, vaikka ne ovatkin koko joukkueen voimainponnistus. Viime kevään kuntavaalitulokseen voin olla tyytyväinen, ja odotan innolla seuraavaa rutistusta, eli tammikuun aluevaaleja.”

“Ja aluevaaleissa meillä onkin paljon tehtävää, sillä demokratian toteutumiseksi ihmisten tietoisuutta hyvinvointialueista ja niiden merkityksestä tulee lisätä. Hyvinvointialueet muuttavat kuntien ja maakunnan asemaa paljon, olemme siis suurten muutosten äärellä. Toisaalta haluan, että lappilaisten ääni kuuluu vahvana jatkossakin Helsinkiin saakka”, Maria-Riitta päättää.

Maria-Riitta Mällinen on Rovaniemen kaupunginvaltuutettu, sd. valtuustoryhmän puheenjohtaja, ja Lapin liiton hallituksen jäsen. Hän on myös SDP:n puoluehallituksen jäsen ja Jokivarsien Sosialidemokraattien puheenjohtaja. Maria-Riitta työskentelee järjestöneuvojana Palvelualojen ammattiliitto PAMissa.

Lapin Sosialidemokraattinen piiri ry valitsee puheenjohtajan piirikokouksessaan 27.-28.11.

Lisätietoja:
Maria-Riitta Mällinen
mariariitta.mallinen@gmail.com
+358408495532