Maria-Riitta Mällinen

Ehdolla eduskuntaan Lapista numerolla 22

Homekoulut kuntoon ja uimahallihankkeet porrastettava

Muurolan sosiaalidemokraatit pitivät kuukausikokoustaan 1.11. Kokouksessa keskustelutti Rovaniemen kaupungin taloudellinen tilanne, joka on ollut viime vuosina ongelmallinen. Taloutta on tasapainotettu leikkaamalla ja investointeja siirtämällä. Lähivuosina investointien porrastus on otettava vakavasti. Ensisijassa on peruskorjattava sisäilmaongelmista kärsivät koulut ja päiväkodit.

Meitä huolestuttaa kehityssuunta, jossa Ounasvaaran uimahallia ajetaan voimakkaasti investoinneilla eteenpäin, vaikka virallista päätöstä rakentamisesta ei ole tehty. Samalla Vesihiisi unohtuu jopa virkamiesten suunnitelmista, vaikka poliittinen tahtotila kahden hallin mallista on ollut hyvin selkeä.

Muurolan demarit vaativat, että ensi vuodelle tulee varata Vesihiiden peruskorjaukseen määrärahat ja tehtävä suunnitelmat seuraaville vuosille niin, että käyttöikää saadaan hallille lisää ainakin 20 vuotta. Budjettiesityksessä ensi vuodelle Ounasvaaran uimahallihankkeen valmisteluun menee jo melkein miljoona euroa. Tässä taloustilanteessa olisi pelkästään vastuullista ottaa Ounasvaaran hankkeen kanssa selkeä aikalisä ja porrastaa investointeja järkevästi.

Veroprosentin korotus on valitettava, mutta tässä tilanteessa vastuullinen ratkaisu. Näin on mahdollista välttää asiakasmaksujen korotuksia ja merkittäviä leikkauksia palveluista. Veroprosentin korotusta näyttävästi vastustavilta onkin syytä kysyä, mistä olisitte valmiita leikkaamaan ja mikä on leikkausten inhimillinen hinta.

Maria-Riitta Mällinen
Puheenjohtaja
Muurolan työväenyhdistys Valo ry