Maria-Riitta Mällinen

Nainen Lapista hyvinvointivaltion puolella

Rovaniemen kaupunginhallitus on toimintakykyinen

Työ kaupunginhallituksessa on vastuunkantoa ja rakentavaa tekemistä: monisyisten ja usein monimutkaisten asioiden seassa pyrkimys on mahdollisimman oikeudenmukaisiin päätöksiin kuntalaisten hyväksi.

Rovaniemen kaupunginhallitus on ollut kuluneella kaudella usein erimielinen: on äänestetty, jätetty eriäviä mielipiteitä ja käyty jälkipuintia yleisöosastoa myöten. Kaikki tämä kuuluu demokratiaan. Aina on silti istuttu uudelleen saman pöydän äärelle ja löydetty yhteinen sävel, vaikeammatkin asiat on tehty ratkaistaviksi.

Viitaten viimeisimpään tutkintapyyntöjen sinkoiluun, koen että sisäinen keskustelu kaupunginhallituksen toimintatavoista ja yhteisistä pelisäännöistä riittää tässäkin tapauksessa.

Pandemian keskellä ja kuntapolitiikan kestohaasteiden edessä meidän täytyy puhaltaa yhteen hiileen ja asettaa rovaniemeläisten ja Rovaniemen kaupungin etu kaikenlaisten muiden ristivirtausten edelle.

Rovaniemen kaupunginhallituksessa on keväällä valmistelussa kaupunkistrategia, omistajaohjauksen linjaukset, sijoitusten periaatteet sekä liuta muita asioita. Huolimatta siitä, miltä politiikka Rovaniemellä on saatu näyttämään, kaupungin toimielimissä tehdään koko ajan valmistelua ja asioita edistetään ja päätetään. Politiikka on puurtamista ja kestävyyslaji.

Nyt ei ole aika hakea pikavoittoja kuntavaalien alla, eikä nyt ole aika heittää pyyhettä kehään. Nyt on aika vastuunkannolle ja ratkaisukeskeisyydelle. Rovaniemeläiset ovat sen ansainneet.