Maria-Riitta Mällinen

Nainen Lapista hyvinvointivaltion puolella

Kiuru tehnyt työtä lappilaisten hyväksi

Ministeri Kiuru ja STM esittivät syksyn neuvotteluissa, että Lappiin olisi luotu matkailukupla (Ykkösaamu 21.11.). Kiuru kuunteli siis tarkalla korvalla lappilaisia. Länsi-Pohjan keskussairaala on myös saanut jatkoluvan synnytyksille. Voimme siis ennen kaikkea kiittää ministeriä siitä työstä, jota hän on tehnyt lappilaisten hyväksi.

Yhteistyöllä saamme enemmän aikaan kuin syyttelemällä ja riidan haastamisella. Jokainen päätöspöydissä istuva pystyy vaikuttamaan asioihin, näin siis myös hallituspuolue Keskusta. Samoin jokaisen päätöksentekoon osallistuvan tulee kantaa vastuunsa, myös siitä, jos asiat eivät luista. Erityisesti nyt globaalin terveyskriisin aikana tarvitsemme avarakatseisuutta, rakentavaa yhteistyötä ja inhimillisiä ratkaisuja.

Lappi on vahva vain silloin, kun yhdessä ajamme lappilaisille tärkeitä asioita eteenpäin. Kutsunkin Lapin keskustan ja muutkin puolueet yhteistyöhön. Avoimeen ja rakentavaan keskusteluun lappilaisten paremman arjen hyväksi.