Maria-Riitta Mällinen

Nainen Lapista hyvinvointivaltion puolella

Reippauspalkintojen lahjoitus pikkupotilaille

Päätin vuosi sitten, että eduskuntavaalikampanjani on sellainen, joka luo ympärilleen hyvää mieltä ja iloa. Sainkin tehdä hyviä tekoja viime viikolla, kun lahjoitin reippauspalkintoja LKS:n lastenosastolle. Sydämeni melkein pakahtuu, kun tiedän, että joku saa minun lahjoittaman käsinuken toimenpiteen jälkeen.

Politiikka on kuuntelemista, keskustelua, kokouksia ja päätösten tekemistä. Tuntui hyvältä, että välillä pystyy tekemään myös konkreettisia tekoja. Puhun usein laadukkaista julkisista terveyspalveluista – ja omalta osalta haluan olla myös tekemässä niistä parempia. Pienellä lelupussilla pystyn ilahduttamaan monta pientä potilasta. Samalla ilahdutin ihmisiä, jotka lahjoittivat roposiaan, sekä sairaalan hoitohenkilökuntaa. Julkisten palveluiden rahoituksen taso tulee olla riittävällä tasolla, eikä Suomeen tarvita varainkeruuseen perustuvaa terveydenhuoltoa. Hyvinvointivaltio ei saa nojata yksin hyväntekeväisyyteen, mutta pientä ilahduttamista voi tehdä aina!

Olen itsekin tarvinnut sairastuessa apua. Eniten apua sain kuitenkin synnytyksessä, vaikka se lopulta tapahtuikin äkillisesti kotona. Minua ja Mallaa hoidettiin synnytyksen jälkeen sairaalassa erittäin hyvin. Samoin lähipiirissä on ollut pikkupotilaita, jotka ovat välillä tarvinneet enemmänkin hoitoa. Laitetaan hyvä kiertämään.

Kummitytön kanssa reippauspalkintoja ostamassa.