Valtuustoaloite: Rovaniemi osaksi Green Office-verkostoa

Valtuustoaloite

Valtuusto 12.6.2017

Rovaniemen kaupunki Green Office-verkoston jäseneksi

WWF Green Office on käytännönläheinen ympäristöjärjestelmä toimistoille. Sen avulla voi pienentää työpaikan ekologista jalanjälkeä sekä vähentää hiilidioksidi- ja kasvihuonekaasupäästöjä.

Green Office-toimistona Rovaniemi voisi osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja säästää rahaa esim. paperinkulutusta vähentämällä, ja saisi käyttöönsä Green Office-merkin.

Rovaniemen kaupunki ottaa jo nykyisin eri toimielimissä kestävyyden huomioon suunnitelmissaan. Kuitenkin käytännön toimet ympäristöystävällisyyden näkökulmasta jäävät useimmiten vähäisiksi. Jotta omia käytäntöjä voidaan muuttaa, ensiksi omien toimien vaikutukset ympäristöön on tiedostettava. Sen jälkeen voidaan pienin askelin muuttaa käytäntöjä ympäristöystävällisempään suuntaan. Green Office tarjoaa käytännönläheisiä työkaluja, joiden avulla voidaan innostaa henkilöstöä arjen ekotekoihin, parannetaan koko työyhteisön ympäristötietoisuutta ja saavuttaa kustannussäästöjä.

Green Office-toimistojen tavoitteena on parantaa ekotehokkuutta. Green Office-merkki edellyttää muun muassa käytännönläheisen ympäristöohjelman laatimista, Green Office-vastaavaa, energian säästämistä ja jätteiden syntymisen vähentämistä, indikaattoreiden valintaa ja niin edelleen.

Tällä hetkellä Green Office- verkostossa on Suomessa mukana 403 toimistoa ja 150 organisaatiota, muun muassa Lahden kaupunki monine osastoineen. Vuoden alussa myös Lapin yliopisto.

Lisätietoa: https://wwf.fi/vaikuta-kanssamme/greenoffice/

Me allekirjoittaneet esitämme, että Rovaniemen kaupunki hakee WWF Green Office-verkoston jäsenyyttä.

Maria-Riitta Mällinen (sd.)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *