Vain olemalla laivan kyydissä, voit määrittää sen kurssin

Kirjoitus on julkaistu Lappilaisessa 12.2.2014

Äänestysaktiivisuus ja kiinnostus politiikkaan ovat pitkään olleet laskusuhdanteessa. Esimerkiksi Kalevan ja Alma Median teettämän kyselyn mukaan EU-vaaleissa aikoo äänestää 30 % ja alle 25-vuotiasta vain viidennes. Kehitys on huolestuttava. On tärkeä muistaa, että me yhdessä luomme Suomen. Maan, jossa jokaisella on roolinsa, eikä ketään jätetä.

Kulttuuri ja yhteiskunta muuttuvat ympärillämme koko ajan, mutta on meistä kiinni, mihin suuntaan. Muutoksen suunta määritellään usein poliittisissa päätöksentekoelimissä. Minä uskon siihen, että jokainen meistä tietää parhaiten, mikä Rovaniemen kouluissa mättää ja mikä toimii kaikista parhaiten. Jokainen voi myös vaikuttaa, omalla tavallaan. Ja ryhmän voima on vieläkin suurempi. Yksin huutava ääni häviää tuuleen, mutta useamman hyttysenkin ininä on merkittävä. Ja se on pakko ottaa huomioon. Jokainen meistä voi osallistua vaikuttamistyöhön. Kaikkien ei tarvitse olla kunnanvaltuustossa. Vaikuttaa voi niin monella muullakin tavalla!

Jokainen voi olla se ihmeentekijä. Mahdottomasta voi tehdä mahdollisen. Kannustankin kaikkia ideoimaan, ottamaan selvää ja haastamaan nykyiset ajattelutavat. Osallistukaa, vaikka pienelläkin omanalaisella panostuksella. Tehdään yhdessä Suomesta ja Lapista parempi paikka elää.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *