Torstain tuumailuja valtuustoinfosta

Ensi viikon maanantain valtuusto tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen. Esityslistalla olevassa hallinto- ja johtosäännössä on kirjattu monia uusia seikkoja. Esimerkiksi aluelautakuntien vastuuta kasvatetaan, kaavoitus jaetaan kahteen osaan ja tilaaja-tuottaja-mallista siirrytään sovellettuun järjestelmään. Kaupunginvaltuuston kokouksen esityslista löytyy netistä http://ktweb.rovaniemi.fi/

Tämänpäiväinen selostustilaisuus toi kyllä sen esille, ettei taloudellisesti tilanne ole niin haastava kuin on luultu. Verotulot on olleet vuoden mittaan noususuhdanteessa ja toimielimet ovat pysyneet budjeteissaan, perusturvalautakuntaa lukuun ottamatta. Vaikka tämän vuoden budjetti on 8 miljoonaa alijäämäinen, pahimmilta skenaarioilta ja talouden pohjan pettämiseltä vältytään.

Mielenkiintoinen seikka, jonka toveri Rissanen nosti esiin, on Rovaniemen kaupungin osallistuminen Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen Ounastähden kautta. Kaupunki siis olisi mukana projektissa ja tekisi sijoituksia – ja toivoisi, että tulevaisuudessa saadaan tuloja. Henkilökohtaisesti asia mietityttää enkä mielelläni lähtisi verovaroja sijoittamaan ydinvoimalahankkeeseen, joka muutoinkin on vähän vastatuulessa. Toisaalta periaatepäätös on annettu eduskunnassa, joten vastuu painaa valtakunnallisesti. Silti jaksan uskoa vihreään energiaan ja uusiutuviin energialähteisiin panostamiseen. Eihän niiden osuus kasva, jos sitä ei aseteta tavoitteeksi!

P.S. Saa lähettää komentteja ja vinkkejä maanantain kokoukseen!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *