Nykypolitiikalle on vaihtoehtoja

Pakkolakeja ja suuria leikkauslistoja. Meille suomalaisille on kyllä tuutin täydeltä kerrottu, kuinka vaikeassa tilanteessa Suomi on. Johtavat politiikot ja hallitus ovat luoneet vaihtoehdottomuuden ilmapiirin, jossa päätöksiä perustellaan “pakollisuudella”.

Viimeaikainen keskustelu on ollut hyvin mustavalkoista, näköalatonta ja ehdotonta. Meidän kansalaisten kriisitietoisuus on nostatettu huippuunsa ja tavalliset suomalaiset on pistetty kisaamaan siitä, keneltä voisi leikata eniten. Mihin Suomesta on kadonnut positiivinen polittiinen keskustelu?

Politiikassa, olivat päätökset sitten pieniä tai suuria, on aina vaihtoehtoja. Aina on mahdollisuus toimia myös toisin, jos vain tahtoa löytyy. Suomen tulevaisuus ei ole niin synkkä kuin annetaan ymmärtää. Meillä on aina mahdollisuus valita elvyttävä talouspolitiikka ja ihmisiä tukeva koulutus-ja sosiaalipolitiikka. Onhan meillä ennenkin ollut varaa kohdella kaikkia ihmisiä inhmillisesti.

Jokaisen meistä, ja erityisesti poliitikkojen, on edistettävä myönteisen ilmapiirin syntymistä. Vain innostavassa ja avoimessa ilmapiirissä syntyy uusia ideoita, niitä innovatiivisia ratkaisuja.  Nyt on aika siirtyä ongelmakeskeisestä keskustelusta ratkaisukeskeiseen keskusteluun. On aika asettaa poliittisen keskustelun keskiöön ihminen, talouden sijasta.

Ulof Palmen sanoin, politiikka on tahdon asia.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *