Monipuolista hyvinvointia luonnosta

Kaikki me tiedämme, että Lapin vahvuus on luonto. Useimmat meistä ovat jollain lailla kosketuksissa luontoon, käyvät mökillä, hiihtävät tai poimivat marjoja. Ja kuinka hyvä mieli siitä tuleekaan!

Luontoon pohjautuvien hyvinvointipalveluiden tuottaminen on vasta lapsen kengissä. Luontolähtöistä hoitoa voidaan kutsua termillä, Green Care tai luontohoiva. Olen käynyt tutustumassa erääseen Green Caren hoitomuotoon Marraskosken hevostilalla, jossa voi saada hevosten kanssa työskentelyn ja leikkimisen kautta voimaantumisen ja itseensä tutustumisen kokemuksia.

Luontohoiva sopiikin esimerkiksi kuntoutukseen, terapiaan ja elämänlaadun parantamiseen. Jokainen ihminen on erilainen, mutta silti käytännön toiminta, kokemukset ja osallistuminen ovat kaikille tärkeitä. Jokainen on ansainnut monipuolisen ja laadukkaan arjen. Pelkkä luonnossa ja eläinten parissa oleminen rauhoittaa ja rentouttaa.

Luontohoiva tuo paljon mahdollisuuksia erityisryhmien hyvinvoinnin lisäämiseen, mutta se on oiva keino myös stressaavan arjen vastapainottamiseen kaikille. Lisäksi luontohoivan kautta palveluja voidaan tarjota myös keskusten ulkopuolella. Nämä meille tavalliset asiat on otettava mukaan hyvinvointipalvelujen kokonaisuuteen.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *