Kulttuurista rikkautta

Kirjoitus on julkaistu Lapin Kansassa 7.8.2015

On sanomattakin selvää, että Suomi on monikulttuurinen. On aina ollut, eivätkä valtion rajat estä jatkossakaan kulttuurien kehittymistä ja maailmaa muuttumasta. Globaalissa maailmassa sisäänpäin kääntyminen ja sulkeutuminen eivät ole vaihtoehto.

Maahanmuuttajien lisäksi meillä on kulttuurista rikkautta ihan omastakin takaa. Onhan Suomessa jo pitkään ollut esimerkiksi saamelaisia, suomenruotsalaisia ja romaneja. Lisäksi asian voi nähdä myös toisinpäin – saamelaisethan ovat alkuperäiskansa ja me suomalaiset uudisasukkaita, ainakin Lapissa.

En voi pitää kansanedustaja Immosen kirjoitusta silkkana maahanmuuttokriittisyytenä, koska siinä käytettiin sotaista retoriikkaa, jonka vertauskohteet löytyvät fasismista. Lisäksi kirjoituksessahan viitattiin monikulttuurisuuteen eikä maahanmuuttoon. Immosen kirjoitusta voidaan myös pitää kannusteena ruveta tekoihin monikulttuurisuutta vastaan.

Minulla on unelma Suomesta, jossa kaikki nähdään yhtä arvokkaina ihmisinä, riippumatta etnisestä taustasta tai ihon väristä. Olen aina valmis puolustamaan monipuolista ja moniäänistä Suomea – rauhallista rinnakkaiseloa ja siltoja rakentavaa politiikkaa. En tule ikinä hyväksymään rasismia tai fasismia, en edes niiden kanssa flirttailua. Minulle ihmisarvo on jakamaton.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

One thought on “Kulttuurista rikkautta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *