Kemijoki Oy:n yt-neuvottelut pöyristyttäviä!

Ensin uutisissa kerrottiin, että Nokia myy matkapuhelintoimintansa Microsoftille. Seuraavaksi silmiin sattuikin uutinen Kemijoki Oy:n yt-neuvottelusta. Ja tyrmistys oli valtava – koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut yrityksessä, joka on työllistänyt suhteellisen vakaasti ja pitkäjänteisesti monia ihmisiä ympäri Lappia. Minunkin ensimmäinen kesätyöpaikka 16-vuotiaana oli Kemijoki Oy:llä. Toki yhtiön toiminnasta ja tavoitteista (esim. altaan rakentaminen) voi olla montaa mieltä, mutta nyt mennään jonkin tietyn rajan yli.

Irtisanomisuhka koskettaa siis vajaata 200 työntekijää, joista tavoitteena on säilyttää vain 20-30 henkilöä. Kemijoki Oy aikoo ulkoistaa toimintojaan ja irtisanoa suoraan osan. Samat työntekijät siis saattavat tehdä samoja tehtäviä, mutta toisen yrityksen palkkalistoilla ja ehkäpäs eri palkalla tai työehdoilla. Kuinka viisasta voi olla toimia vain pienen porukan voimin ja ulkoistaa kaikki muu toiminta? Voiko alihankintaketjun toimivuuden ja turvallisuuden todellakin varmistaa, myös pitkällä aikavälillä?

Tämä ei todellakaan ole pitkäjänteistä tai oikeudenmukaista toimintaa. Lapille ja nykyisille Kemijoki Oy:n työntekijöille jokainen työpaikka on tärkeä. Lisäksi uusiutuvaan energiatuotantoon ja vesivoimaan on pystyttävä investoimaan myös tulevaisuudessa. Esimerkiksi turvallisuutta tai nykyisten voimalaitosten korjaus- ja kehittämistoimia ei tule unohtaa.

On erittäin huolestuttavaa, että yritys, joka kuitenkin tekee joka vuosi voittoa, päättää ottaa säästötavoitteet työntekijöiden selkärangasta. Kuinka pitkäaikaisia säästöt todella ovat?

Kemijoki Oy:n onkin muutettava kurssia kohti luotettavaa työnantajaa ja valtionyhtiötä, jossa suurin osa toimista tehdään itse eikä alihankinnoilla.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *